Sunday, September 26, 2010

sape nak kawen??!! [angkat kaki]!

salam.. ade sehat ka??! ate, maklom ar ujan2 nih, selalu la demam, selsema.. tang tu la cendol mari!! hahaha..

semalam, akak senior aku (kak ayu) g kenduri kawen.. membe 1 couse.. ermm.. agak seram coz final year berape bulan ja lagi nak abis.. ate, idok buleh tunggu ker?? ate, bile pikir2 balik an.. diorg xrase heavy ke dengan assignment yang melimpah ruah sampai ke ruang tamu dan aktiviiti2 yang xka ahis selagi ade kat u nih... aku yang baru berape bulan kat u nih da rase nak repeat matrik balik.. xkire la selame-lamenyer.. aku tetap nak matrik!
kelmarin plak ana, tunjuk yang kawan dye kawen.. ate umo baru 21.. bini dye sebaye! hisyh! bukan ke mude lagi tuh.. takotnyer aku! ngape la nak kawen time mude2.. i meant, 21 ko da kawen??! kalo 25 and above buleh la terima.. aku rase macam awwal je diorg kawen nih.. aku yang dengar nih naik seram la..
mane xseram.. cube bayangkan.. (JGN TOTOP MATA!) ada kawen.. then ade anak.. than kene pikir bajet umah.. household, kete, sewa umah, taska taski, maintainance tok bini laki or anak2..kalo dapat bini yang brand gucci ke vincci ke lv ke mampos nak sara! diorg mne main kedai mamak bro! diorg nak hotel! xnak 5star.. diorg nak yang star berkelip2 selalu..
bukan tuh je yang aku pikir.. masalah plak dalam nak mendidik anak2.. budak2 sekarang bukan senag nak bentuk.. dengan macam2 bende yang xsepatutnyer budak2 dapat, belambak2 kat pasaran.. example, (pikir sendiri)..
kire macam2 la aku pikir kalo pasal kawen nih.. komitmen kne tinggi.. everything kne stable.. macam table kat umah korang.. cube kalo satu daripada table tuh korang hilangkan (hilangkan dengan ape care sekalipon..xkesah).. mesti tumbang kan??
macam tuh la aku pikir pasal kawen.. aku pikir gak boleh ke aku didik anak2 macam wak jani (bapak aku) ngan mak baya (mak aku) buat kat anak2 dye?? buleh ke perkahwinan nih tahan??


p/s# sile habiskan study dulu ea cik imah.. (hehehe.. saje je... nak bagui ingatan tok sume..)

2 comments:

E.d.Y said...

kawen muda elak maksiat kot

imah said...

=)