Sunday, November 14, 2010

tiba-tiba?! jeng jeng jeng!!!

15 nov 2010
salam.. pagi tadi akak aku call..

dye kate: `ko xbalik ke imah?'
aku jawab: `ntah la.. xam dok abis lagi nih..'
dye kate: `mak call aku tanya ko balik ke x? mak tanye ko xnak rase rendang mak ke?'
na! aku sedih disitu..
aku:`xde org nak amek aku la.. aku ingat nak suruh abg amek.. aku nak bawak balik barang..'
dye kate:`na! abg kat langkawi la.. dye ade program..'
aku:`what the heaven LANGKAWI syeh!.. xper ar tengok la kalo rajin.. insya allah aku balik..'
dye kate:`da!'

tu la.. kan best kalo ade org rindu.. ^^ mak oit mak! ingatkan mak xridu anak mak yang sorang nih.. mane taknye... aku nih la anak yang xprihatin.. mak la cakap.. contoh yang aku leh bagi.. mak aku nih jenis yang suke melawakan rumah dengan langsir buatan sendiri.. dye xkan cakap ade langsir baru unless kitorg cakap camni:
`mak! langsir baru ea?'
perkataan ini harus diucapkan sebelum beg2 yang dibawa rebah ke lantai..

yang aku nih plak, da siap mandi, makan, tido, tengok TV baru la perasan yang umah nih ade langsir baru..hahaha.. bagi aku kelakar la coz mak akan selalu cakap aku nih xprihatin..na! xpe.. biar xprihatin bab tu, tapi prihatin bab laen ea mak..^^ tetibe termiss mak aku.. lame xcall..=(.. xpe nanti imah balik ea mak.. muuuah!

semalam puas dah on9 baru abis xam sampai kul 1am.. pergh! gempak siot! blokwalk, cari fb senior2.. terjumpe senior yang aku admire.. hahah.. pe lagi wa kasi add la! status: SINGLE! WAh ade chance! ^^

dan bagun pagi seawal yang boleh.. kepale sakit coz xtido secukupnya.. bese la bayi memang macam nih.. ^^.. termimpi sahabat lame yang xcontact ..

ape yang saye mimpi?? aku mimpi dye terpilih jadi naib canselor! pergh!! da dalam mimpi.. aku doakan ianye jadi realiti! sape sahabat itu?! biar saye sahaja yang tahu..

ape yang sahih, saya amat merindui sahabat saye yang sorang nih.. =(

-salam sayang salam rindu dari imah buat mak dan sahabat2-

4 comments:

E.d.Y said...

manjanya..balik pun kene jemput ke??

imah said...

abg edy: of course la.. sape la nak bawak balik joran naek ktm.. payah la..

man yusoef said...

wah...junior upm...wah KMR..ok reject xsama kolej...hahaha...tq senior follow u already..

imah said...

SENIORITA MAN: yang penting UPM.. thanks..