Wednesday, August 10, 2011

diari ramadhan: salam perantau

11th august 2011



beli surat kabo tak hari-hari?? ala.. kalo tak hari-hari pon, hujung minggu beli tak??


kalo tak pon pinjam kat org.. mesti ramai yang pinjam an an an ^^


bulan puasa nih, teruja tau nak beli surat kabo..

sebab ape teruja bro??

nak tau?? common man!! grab your newspaper and stay on my blog ^^

follow this simple steps:

1) beli surat kabo.. xkesah.. tapi aku selalu beli kosmo and berita minggu.. bapak aku selalu beli metro.. kalo NST xtau ^^ hahah

2) bukak ruangan tengah annnnnd!!

yeah!! ruangan salam perantau in the house man!!

pastu gigih la korg tengok mamat mane yang kacak-luar-kacak-dalam-kacak-dengar-sini ngan minah-cantik-serta-manisnya-kurma-ini!! haaaaa!!

^^
sambil baca tuh, korg pon usha2 la kan diorg dari negara mane.. perantau kaan..

cebik muka kalo ade lelaki kacak yang sebelahnya ade pompuan lawa ^^ *jeles ke?*

pastu usha diorg punya former place of working or studing kat mane.. kalo same:

la... senior aku ghupernya!!

la.. anak si simpulan bt simpul ghupernya!!!

harap2 xde la:

OMG!!! ni tunang aku!! sape minah kat sebelah die nih weh??

WT#???!! girlfriend aku ke nih?? dahsyatnyer posing..



setahun sekali muka masuk paper ape ade hal bro..






24 comments:

Abe Goreng said...

Haha.kdg2 ada je yg tipu, pdhl duduk kat malaysia je. background pun photoshop. :D

Tak Senonoh Kat Bazar.

fahmie firas said...

Best Entry Ni
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Lawsonia said...

hahahha..dulu akak suka baca salam perantau tu..angan2 nak belajar oversea sbb nak masuk paper salam perantau je, bukan sbb nak belajar...hahahah..memglah xdpt kan..kehkehkeh...tp student dr jepun boleh tahan ensemnya kan..hahhaha

imah said...

abe goreng: isyh2.. ade jgk yang mcm tuh.. idok le ngape.. mungkin die duduk jauh kat UK=ulu klang ^^

tq followed this blog.. i`m looking forward to you ^^

imah said...

fahmie firas: tq ^^ imah akan follow balik nanti ^^

imah said...

kaktikaleh: ingatkan saya sorg je yang angan2.. tapi, angan2 saya tinggi sikit.. nak g overseas ngan husband imah ^^ hahaha... sengal an imah nih =P jepun sepet la kak..

Hizami Rahim said...

ala... dah dapat nak buat macam tu sebab tak study oversea. =_______=

Edy Zaidi said...

kalau hantar gambar2 masa kat oversea rasanya boleh tak keluar kat tengah2 paper tu?konon2 duduk oversea la..haha

imah said...

hizami: xpe2.. blaja kat sini pon ok wat.. boleh rasa mak masak ^^

imah said...

abg edy: try la anta.. kot2 ade yang bekenan =P

Ana Ghazali said...

hehe..kadang2 berangan dok study kat oversea..boleh tayang muka kat salam perantau tu...hehe..

Edy Fee said...

bestnye tengok diorang yg blajar aboard...bertuahnye ase diorang

man yusoef said...

grr..nak gak lah buat salam perantau..haha

eh imah..kasi nama penuh sama alamat rumah ke man.yusoef88@ymail.com mau kasi kad raya..huhu

Ibrahim Ismail said...

comel je. :D

imah said...

ana ghazali: boleh je tayang muka.. tapi kena study kat oversea la.. sebab salam perantau kaaan,,,

imah said...

edy fee: hahah.. xpe.. duduk kat sini pon ok jugak ^^

imah said...

abg man: sila lah masuk ^^ make sure muka tuh jangan nak comel sangat ea ^^ hahaha

imah said...

ibrahim: sape comel?? ^^

Muhammad A Vip said...

salam dari sebrang, sama lah di rantau

imah said...

muhammad: ye ke?? wah.. xnak join ke salam perantau?? nanti muka masuk paper tau ^^

wickedwarhol said...

Ha ha... Saya tak beli atau baca surat kabar dah lebih lima tahun :-)

imah said...

wickedwarhol: ni mesti baca on9 ^^

Ain Atika Zailani said...

kite nak masuk majalah je tak nak masuk surat khabar. kalau masuk surat khabar bila jadi penjenayah je..nyiahhahah...alaaa kite gurau ye awak..bulan puasa..eh sape yang sebelah tunang awak tu? sape sape? saya tak beli surat khabar. kat kampus ni nak pergi beli memang malas.huh..anak dara malas.=p

imah said...

ain: hahaha.. sebelah tunang saya tuh saya la ^^ hehehe.. suke2 je kuar statement tunang2 nih.. kang org pikir ape plak ^^

happy ramadhan ^^