Monday, October 4, 2010

selamat berjuang adik2 ku!

salam selasa.. arini dak2 pmr.. aku ade sorang adik amek xam taun nih.. iwan name dye.. anak ke empat yang akan menempuhi alam perjuangan dalam hidop beliau (akak ko merapu nih)..

malam tadi sempat gak kol dye.. tanye ready ker.. dan sebagai akak yang harap muke jer garang tapi hati baek ni bagi la tips la kat dye.. da la akak2 n abg dye sambung study, sian dye xde tempat nak pujuk hati supaye xnervous..

dan sempat gak cakap ngan mak sikit.. nak suroh mak buat ape yang mak xpernah buat kat aku time nak pmr dulu..

`mak, imah nih.. esok, time iwan nak g sekolah, mak pelok ar dye, cium ubun2 dye.. cakap kat dye mak doakan dye.. kalo boleh pelok tuh kuat2 cikit, bagi dye xnervous..'
`time ko dulu mak xbuat pon kat ko boleh je ko score..'
`ala mak.. imah laen.. anak mak sorang tuh laen.. macam la mak xkenal iwan tuh.. mak buat la esok.. jgn esok jer.. sampai habis..'
`ye ar nanti mak buat..'

tu la.. cite dye.. bapak plak xdapt nak anta ci iwan g sekolah coz kne anta jenazah ke kedah (best wo naek kete mayat!).. lagi la kesian si iwan tuh.. xpe la.. aku harap kejayaan akan bersama ko dalam kesusahan ko iwan..

pas je abih kol, teringat plak time aku pmr dulu.. (kite rewind)..
dari dulu sampai skunk, rasenye nak bawak je sume buku2 yang ade kat umah tuh.. senag buat reference.. dari dulu sampai skunk still bawak dua beg.. kalo dulu beg pack ade buku2 tulis and beg silang ade buku2 teks.. skunk lebih kurang jer.. cuma upgrade sikit.. skunk beg pack still bawak buku and beg silang bawak laptop ngan telekong.. chumil!!

aku bawak bukan sesaje je.. aku bukan shj bawak ilmu di dada.. tapi ilmu kat laptop ilmu kat buku ilmu akhirat(cikit ja) .. aku bawak kemane sje.. selalu jer beg aku berat.. kalo xberat time xam ar..

kalo dulu g sekolah, aku lah pengawas pusat sumber yang pecah rekod.. lebih 20 kali datang lambat.. xde pilih bulu, aku kne gak rotan ngan cikgu disiplin.. pastu kalo jumpe tengah jalan, boleh gurau2.. xde masalh pon.. siyes teringat time nerd dulu2.. lagi2 spm..

nak tau cite time spm?? tunggu dak2 spm xam ea.. ^_^

p/s: sori2.. coz pertandingan memancing tuh kitorang xjadi buat.. ade orang laen yang take over.. tapi kalo nak datang jenjalan upm pon i think its not a big problem la..

4 comments:

E.d.Y said...

upm punya convo bila ek??

imah said...

edy: upm konvo this week.. kalo xsilap 9nov till 11 nov.. ade membe ke? boleh ar rodger2..

E.d.Y said...

xde member..tp macam best je kalau pegi...

imah said...

edy: huma2.. konvo upm sori 9 to 11 october.. jenjalan sambil buat membe pon buleh.. ate, cari bunge ungu setaman pon boleh.. xde masalah.. kalo nak g, rodger2 la eak.. leh tunjuk jalan (^_^)