Thursday, January 6, 2011

KEM TERENDAK, MELAKA 2010 (FINALE)

7 JANUARI 2011
salam.. semalam ade bacaan yassin beramai-ramai di surau kolej.. almaklum la, kolej aku kan da lame tak berpenghuni.. so, buat la bacaan.. than presiden cakap, diorang nak buat bacaan yassin dari bilik ke bilik! oh! sangat romantika-de-amour..
mari kite sambuung hari terakhir di kem tentera ^^.. sebelum tuh, tarik nafas.... hembus... tarik..... hembus... tarikkkk... tahannnn.. hembus... HA! BAGUS..
PAGI 30 DISEMBER 2010
pagi tuh semua bangun liwat* eh! lewat.. ha! semua orang bangun lewat.. yela.. semalam dah happy sakan.. balik pun liwat.. *eh! lewat.. ha! balik pun lewat..

budak lelaki semua kena marah.. coz lambat.. sian diorang.. da la bilik jauh.. *hahaha.. sape suruh jadi lelaki..
pagi nih, barang-barang yang diberikan sepanjang kursus adalah PINJAMAN semata-mata.. xtak boleh bawak balik kecuali RANGSUM aka makanan.. yang tu nak bawak tak pulang-pulang pon xpe.. itu memang diorang bagi terus ^^
aktiviti seterusnya lebih kurang macam an experiance to share la orang kate..pegawai memerintah aka LEF. KOL. ABD KARIM *if i`m not mistaken la* sudi berkongsi pengalaman beliau dalam kehidupan.. how to success, how to manage ur time, how to gain an experiance how to macam-macam la.. aku pun dah ter-inspired oleh beliau.. *ehem! tuan ade nak bujang x ? ^^
seronok mendengar cerita beliau yang dah berpengalaman nih.. kire korang susah nak kelentong la.. tu pasal la ade orang suka kawen ngan orang yang lebih tua dari meraka.. atas sebab pengalaman.. * oit! ape kes nih?* belau kate:
'kalo nak sempurna, jangan buat apa-apa.. duduk diam je..' *anda faham?
belau berpujangga lagi:

'kita tidak akan tahu apa-apa kalau kita tidak melakukan sesuatu..'* yang ini mmg aku faham!
sangat seronok kalo duduk dengan orang yang banyak pengalaman.. rase macam kita nih ZERO.. than dari zero itu, akan terbit sesuatu.. bak trademark abg eq sewaktu memberi ceramah:

from NOTHING to SOMETHING ^^

seterusnya, penyampaian sijil.. oh! aku cukup berbangga-kembang-segalanya sebab dapat sijil yang berlogo RAMD (PARA).. PASNI NAK TIDO SAMBIL PELUK sijil uh.. ^^

yeah! inilah orang yang BESAR kuasanya di kem.. BESAR PUNYA! OH! SAYA TERLUPA! mejar ramzan pu ape kurangnyer.. ade pengalaman di aussie in military kot! TABIK SPRING! TOING TOING TOING ^^

WOA! sijil satu juta rupiah! korang jangan jeles.. ^^

oh! yang ini cenderahati dari mejar ramzan. walupun garang tapi hati baik woo.. tak tipu punya! hahaha.. tuan, nanti buat lagi.. tapi nak gambar sorang-sorang ^^


ade pameran yang disediakan oleh meraka.. tapi, pics nih ja buleh amek.. yang lain HARAM!



model untuk RAMD (PARA) kate tuan.. haha.. terbaek la kak mas! da macam angkasawan da ^^

dan lepas ja semua da salam-salam, laga-laga pipi, amek pics bebanyak sampai tak mampu lagi nak senyum,berangkat la kami.. kalo pegi dulu 2 bas, kali ini balik guna satu bas ja.. car pool la katekan ^^

bagi aku, kursus yang dianjurkan ni sangat berharga . sebab da lame aku nak cari kem yang tak stress sangat dan dalam pada masa yang sama, aku dapat ape yang aku rase tak de dalam diri.. contoh: i get myself back! keyakinan yang dikeluarkan, kerjasama yang cuba diterapkan dan disiplin yang cuba ditampilkan akan aku semai dan baja dalam diri.. nak belajar pun kena siap siaga semua tau! * AYAT jiwang nih!

oh! akan ku rindui pengalam ini..

*sib baek la tak sangkut ngan sape2.. kalo tak ...... (sambung sendiri)

******************

wifi still xmasuk lagi dalam kolej.. so, on9 di fakulti.. MAKIN KURUS LA AKU !

2 comments:

E.d.Y said...

kurus ke?hahaha

imah said...

abg edy: imah xde la sampai cakap 'GIVE BACK MY SHAPE!' ^^