Monday, January 3, 2011

KEM TERENDAK, MELAKA 2010

4 JANUARI 2011
SALAM kepada semua. pagi tadi baru pas bayor yuran yang ala-ala `murah' gitu. sib baek xramai orang. ok. janji tetap janji.. sebelum tu, aku nak ucap terima kasih yang teramat sangat kat pengarah yang buat kursus kepimpinan pelajar nih.. *thumbs up kepada abg zul*

agak terpimpin la gak lepas balik kem nih. nak-nak die buat time nak masuk kolej, so, semangat askar tu lebih sikit la an.. boleh la belagak yang aku da pegi kem askar =) *takbur

ok. aku buat ceritakan seringkas yang mungkin sebab ade orang rase yang pengalaman ni tak se-HEBAT di oversea. pergh! demand korang ea! *ade aku kesah?
semua peserta KUKEP berkumpul pada hari ahad.* tujuan untuk melancarkan perjalanan untuk esok. malam tuh lepas maghrib, kitorang kena buat banner. *banner tak dapat nak tunjuk* tapi banner aku tuh agak CUN la. than, kitorang stop untuk menyaksikan perlawanan bole sepak PIALA SUZUKI di antara MALAYSIA- SANG HARIMAU MALAYA dengan INDONESIA-SANG GARUDA. best woa tengok reramai. cuba teka kitorang tengok kat mane?? abg tasy tau?? hehe.. kitorang tengok kat pejabat kolej.. wahahaha.. meriah.. biasa la kalo tengok bila ngan pompuan bisingnyer bukan maen.. padahal bola uh jauh lagi dari palang gol da menjerit-jerit.. * termasuklah aku =)
pagi 27 disember 2011

bertolak dalam pukul 8 am macam uh.. naek bas upm.. bila sampai kat sane, kena berbaris. macam ni :





pics yang no 2 ni, anda perlu lebih fokus terhadap objek yang bertudung merah ye.. harap maklum.. hehe..

oh! hampir terlupa.. makan tengah hari, abang-abang askar yang sediakan.. * betul2 HOLIAU!

next event, perbincangan dalam kumpulan mengenai nama kumpulan, moto, objektif, `war cry' yada yada tu sume.. * war cry= perang menangis. bak kate risham.. actually ianya adalah sorakan untuk kumpulan.. ingatkan sorakan emosi =p



ni la ahli kumpulan yang BEST hanya part mendayung bot di lautan sahaja.. harap maklum.

nama kumpulan : WHITE EAGLE * nama nak gempaq ja..

tarikh lahir : 27 disember 2010

tempat lahir: dewan jantan, kem terendak melaka..* baru menetas =p

oh! tanpa kami sangka-sangka, ade sesi PHOTOSHOOT! wah! sangat best menjadi artis walau sekejap sajo..

overall view



pegawai memerintah pon turun sekali au.. lef. kol. abdul karim.. beliau juga adalah bekas mahasiswa upm.. * betul-betul holiau!




para jelitawan KOLEJ MOHAMMAD RASHID. * saya terkecuali =p

petang pulak, abang-abang askar menunjukkan cara-cara membuat khemah dan memasak nasi.. begini ya :




ni ialah khemah 180 paun.. untuk duduk ramai-ramai.

yang ini khemah sederhana mewah



woi! asal la abang ni amek part belakang.. CHOI! yang ni kitorang tengah memasak. hanya ini sajo kepakaran yang aku ade.. haha

malam 27 disember 2010

ok.. para peserta tengah bersiap sedia untuk masuk ke dalam hutan.. *takbur kot masuk hutan malam-malam.. lu orang pernah buat ke?


duduk dari kiri mejar khairul dan mejar ramzan.


malam ini kami tido guna khemah 180 paun. actually khemah nih sepatutnya menggunakan 4 tenaga kerja sahaja.. disebabkan perempuan nih kejenya menggelabah dan kelam kabut, semua jadi terabur. almaklum la 1st time buat khemah askar.. kne maki hamun la jugak dengan askar2 tu.. tapi buat hati kering sudeh!

oh! terlupa.. sebelum buat khemah, ni yang kami terpaksa lalui.. untuk menguatkan otot lengan serta leher =p beg yang agak berat.. dalam tuh dah disediakan makan untuk 2 malam serta baju2 kami yang ala-ala diva lonerangers uh..


sebelum tuh, bace doa dulu.. mintak di jauhkan dari segala malapetaka di dalam hutan.. doa di baca oleh abang K! die yang nak kitorang panggil macam uh.. mengade-ngade an abg taufiq nih.. haila..
********************************
buat pengetahuan semua, malam uh kami tido dikelilingi oleh kawasan perkuburan.. di ulang kawasan perkuburan! sebelah khemah perempuan kubur hindu, atas tapak perkhemahan kubur cina.. *askar kena berani an..
esok sambung lagi.. xbanyak pun.. kem ni hanya 4 hari 3 malam..

3 comments:

eqbalzack said...

ehem..ehem...imah jumpa jodoh kat sana tak? hehe

E.d.Y said...

abg askar...imah suka la tu..huhu

imah said...

abg eq: kalo duduk lame sikit kat sane insya-allah jumpe .. hehe

abg edy: 50:50 buleh? huhu