Saturday, March 5, 2011

ku harap cinta abadi untuk mu (final)

5th MARCH 2011

janji ni entry last pasal adat berkasih tahun ni =P

*kau ingat kau sape??

semalam sempat lari rumah kejap.. aku rase adik lelaki aku nih mewarisi genetik bapak aku yang suka buat kejutan demi kejutan... short, aku balik ngan adik aku..


oh! actually, semalam la hari ISTIMEWA!! baik lah.. sila tutup hidung dan bernafas guna mulut..



SAYA, SELAKU ANAK NOMBOR DUA DALAM KELUARGA JAWA WAK JANI, INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT 'PENGANTIN BARU' BUAT MAK DAN BAPAK ^____^!

HAPPY ANIVERSARY MAK!!! HAPPY ANIVERSARY BAPAK!!!!

*KISS AND HUG FROM IMAH, YOUR CHARMING SONS.. (eh! daughters ^^)



aduyai!! ni yang payah nih kalo terkena badi 'NUR KASIH' seniorita man aku

--?


ngee!! menurut status di FB kakak aku, mak ngan bapak dah 22 tahun jadi 'pengantin baru'nih.. maknenya, jadi pengantin setahun dapat kakak, next year dapat aku, lagi next year dapat abang.. 1995 dapat iwan (jauh sikit an), 1997 dapat nina (budak nih kepala batu --')2002 dapat uda.. adik baru bila lagi --???

CERITA CINTA ABADI
weheheeh.. aku pernah janji nak cerita pasal cinta antara mak dan bapak kita.. (eh! mak bapak aku =P)

dulu-dulu ade HP x?? aku tak sure la.. tapi yang sahih, dulu-dulu punya HP besar dan berat nak mampooos.. kalo baling kat anjing, mandol terus anjing uh wa cakap lu..
bapak aku dulu belajar kat IKBN dusun tua.. mak aku plak duduk kat dalam kuarters IKBNsebab atok aku adalah tenaga pengajar kat situ.. (wah!! atok masuk dalam blog imah nih =P)

nak dijadikan cerita, atok aku lecturer bapak aku.. *stakat nih faham x adik-adik?
mak pulak time tuh ade orang minat.. hrmm.. *handsome sangat ke mak aku --?kalo nak tau handsome ke tak, tengok la muka aku =P sebab orang kate muka aku same ngan mak.

mak cerita, bapak bagi surat kat mak.. bapak aku nih time bujang-bujang dulu suka karangpuisi.. aku pernah bace puisi yang bapak tulis kat embah (nenek) aku.. ^^ bapak, you so maniiisss ^^





bapak dah jalankan part bapak.. so, tinggal part mak plak.. =p mak kate, mak akan terimapinangan orang yang first masuk meminang mak.. weheheh..! MY BAPAK WAS THAT PERSON!!!ooo.. baru imah tau.. bapak bercinta dengan anak cikgu ea.. imah pon nak jugak boleh =P

kalo aku muka macam mak aku, si abang plak muka sebijik macam bapak aku.. jelita you!!


tapi yang xbestnya, surat-surat yang bapak bagi mak tak simpan --! *xtau simpan kat mane adalah lebih tepat* kalo tak, boleh imah tiru ayat bapak.. nak bagi kat abang2 jelita =P


oh ya! abang baca doa mase nak makan malam tadi..
Moga kau kukuhkan cinta mereka di dunia dan di akhirat dan kau temukan mereka di akhirat nanti..
-aMMMIIIn-

sayang hijau dari imah buat mak serta bapak..


*****************


perah otak untuk GA boss besar --!


*datanglah wahai idea!! datanglah membawa makanan kepada ku!!

18 comments:

TiKa LEh said...

happy anniversary to makcik n pakcik..semoga bersabar dgn anak mcm imah ni yer..heheheh

imah said...

kak tikaleh: huhu.. akak bila lagi?? kidah nih dah xsabo nak rase nasik minyak JB =P

Nabilah Atiqah said...

happy anniversary to ur parents k...moga kkl hngg ke hjng nyawa....

aLieF si Muncung ManiS said...

wahh...sweetnye parent imah..alief nak minta tips dgn bapa imah la lepas ni..mana taw boleh dapat wanita handsome gak..hehe..

imah said...

nabilah: amiin ^^

imah said...

alief: hahaha... masalah nye, nak ke perempuan handsome kat alief =P wehehe

Anonymous said...

amboihh~~
mah, famili korg mmg terbaik..
sweet gitu kate kn??
^_^ kirim salam sume..

~w~

imah said...

wani: kim salam semua?? cube ko fokuskan.. kepada siapa sebenarnye nih huh ^^?

Edy Zaidi said...

happy anniversary untuk imah...eh..parents imah...hehe

imah said...

abg edy: terima kasih sayang.. eh! terima kasih serta sayang .. hahahaha

Yua said...

wow hepy annivesary tuk mak n abah imah..

man yusoef said...

motip tetiba nak kaitkan dgn gua...hahahaha...hepi anniversary mak cik dan pak cik...anak pak cik ni nakal..haha

imah said...

yua: huhu.. terima kasih ^^

imah said...

seniorita man: motip xdapt dikenal pasti =P maybe mak n bapak dulu nakal gak kot wehehehe

toce2..

Nobita Sensei said...

imah anak yang baik lagi ingat ibubapa.

imah said...

nobita sensei: itu harta dunia akhirat imah..

tq drop by my blog ^^

d_tieah said...

Selamat Ulangtahun ye untuk mak bapak kamu.. Hahahaha..



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

imah said...

d_tieah: tq2..