Thursday, March 3, 2011

CINTA ADE 3 TAHAP *buat masa nih ^^

4RD MARCH 2011
WEHEHEHEHE!! semua senyum ea kalo cite pasal bab cintan -cintun nih.. *sekeh pale kang!*
yeah!! mengikut teori Doktor Imah, setakat nih beliau dah jumpa yang cinta itu ade 3 tahap.. ^^
tahap 1 : CINTA MONYET.
ini adalah sesuatu fenomena biasa bagi semua pesakit yang berjumpa dengan doktor imah * BOOOOOOO!*
seorang pesakit bernama imah (nama sebenar ^^) bercerita tentang kisah cintanya. bermula seawal usia 11 tahun atau kira-kira dia berada di darjah 4.. *see? aku dari kecik dah pandai ^^*
cerita pesakit itu:
dulu masa sekolah rendah, semua perempuan.. kat sebelah sekolah plak, sekolah lelaki.. dah memang adat kalo lelaki masuk sekolah perempuan, perempuan-perempuan akan menjadi jakun nak mampooos! same goes to the boys school ^^
nak dijadikan cerita, bila sekolah agama campur lelaki dan perempuan.. so, variety untuk lelaki
memilih itu saaaangat lah tinggi..

lelaki tu, senior adik saya.. mungkin die tertarik dengan imah (si pesakit) sebab dulu, mane ade perempuan bawak mountain bike pegi sekolah agama!! saya ja yang bawak..


cinta orang utan =P

dulu, orang nak berkenalan bagi biodata.. kat dalam tuh dia letak la name penuh, alamat rumah, makanan kegemaran, minuman kegemaran, dan segala bagai hanya menggunakan biodata.. sekarang?? mintak phone number ja pastu pepandai la ayat! *betul x?? ^^

short story, saya dikepung oleh akak2 senior kat depan pagar sekolah kebangsaan bila mereka tahu yang saya berkasih dengan lelaki itu. time tuh an jahil nak mampooos pasal benda tahyul nih =P tu yang clash tanpa surat rasmi yang mengatakan kami clash =( *ala,, siannye..

sekarang, kalo naik bas Metro, lalu rumah die au.. kepala nih akan usha rumah die sampai teling.. kot2 jumpa die an =P


tahap 2: CINTA PERTENGAHAN
bila masuk sekolah menengah, jadi culture shock!! cikgu lelaki plak banyak yang hensome-bergaya.. perrgh!! memang kalo lalu depan cikgu lelaki, mau tunduk sampai lantai.. MALU PUNYA PASAL =p

sewaktu berada di tahap ini, ramai yang tak berani dekat.. sebab saya kasar.. *yela, dulu sekolah perempuan boleh jerit2, tukar baju untuk pegi pendidikan jasmani dalam kelas.. sempoi* sekarang pon still kasar =P cakap dengan orang plak nak suara jantan je --? mane la ade orang nak dekat..


but, i tell u.. every man has their own perceptions on how beautiful a woman is.. *tibai ja la..*
ade sahabat tu, dia dah pindah sekolah sewaktu saya form 3.. die menghantar watikah melalui adik perempuan die..

`akak, abang saya suka kat akak.'

oh! amat teruja!! ade jugak sahabat perempuan saya mempertikaikan :

`asal die minat kat ko?' *perempuan ini agak cantik dari saya..


status masih samar.. so, diam sudeh!

hanya berdiam diri.. sampai sekarang masih lagi berhubung dengan nya memandangkan die satu poli ngan adik saya ^^ rumah pon dekat.. wehehehe..

teori itu saya rasakan berasas bila mana masa form 5, seseorang meminati saya.. saya agak terkedu dan TERKASIMA.. sebabnya, die tuh ramai peminat!! ade satu hari, semasa Birthday die, ade budak perempuan bagi coklat FERRERO ROCHE 4 TINGAKAT KAT DIE!! lihat lah!!

pernah juga bergaduh dengan lelaki itu bila mana si perempuan itu telah mengganggu hidup serta privacy saya serta rakan-rakan.. *mentang-menatang la kau pengawas, kau ingat aku takot huh??!

bagi saya, lelaki itu seorang yang tenang kerana die merasakn benda itu remeh!!

status sekarang?? boleh tak kalo saya mengatakan kami masih berhubung.. tapi melalui orang tengah??

sebab baru semalam orang tengah tuh call *sebab dapat free call*

saya mendengar tentang perkembangan terbarunya * aku rase dia tak 'berkembang' akan selapis ade la kot !'


tahap 3: CINTA UNIVERSITI


HRMMM... kat sini baru 1 year.. rasenya masih jauh lagi perjalanan.. masih banyak lagi orang yang belum saya jumpa.. bermain dengan perangai yang berlainan bagi setiap orang..

ade je :

'perghh!! abg tuh hensome la..'

'cute kot muka die..'

'die tu da ade makwe x??"



setakat nih, bercinta dengan buku.. ok kot..

sahabat-sahabat dah banyak jadi pakcik ngan makcik.. --?


apa nasihat anda untuk pesakit ni?
*memandangkan dia masih muda serta kacak-dan-tampan =P


***************
insya allah.. akan cuba tamatkan entry adat berkasih nih esok..
sorry to my sis coz tak dapat balik =(

kalau semua ade mesti best an an an ?

18 comments:

zaMir said...

ko anagu dengan sape ni hah??? hehehe...=P

imah said...

angau dengan kau.. boleh?? weheheh

Anonymous said...

mahhh!!
comel nyer kisah ko..

sek agme dlu ngn sape??

huu~~

lg xcaye form 5 ngn sape lak???


~w~

imah said...

wani: aku memang chomel la..

bercinta dengan orang la..

Nabilah Atiqah said...

cinta ngn buku is d best...hehehe

Yua said...

teringat zmn skolah dulu.. kita sama. bwk mountain bike.. haha.

semuanya da jd knangan...

Edy Zaidi said...

cinta selepas berkahwin yg bagus

Ikaa_Masri said...

mah!!! i like~~~ hehe

haris said...

huh,bab form 5 tuh aku mcm2 tau jer...serius stil contact???giler...aku rse mcm die tuh ade xde jer...jelez~~~huhu...
agi stu,spe yg time form 3 tuh???mnarek gak nk tau...hehe...

TiKa LEh said...

hahahah..rmai pminat tu...hoho..kat u tgk lelaki hensem tu cuci mata namanya..kan2..hahah

imah said...

nabilah: muka buku ^^ syok gak !

imah said...

YUA: yeah ade geng!!

imah said...

abg edy: jom bercinta selepas kawen!!!

imah said...

ika: i like monyet ^^

imah said...

haris: contact pakai org tengah sajo.. ntah die ingat aku ke tak.. *wondering*

tu la kau!! dok dalam laut ja keje nyer!

imah said...

kak tika leh: pemenat ade lah =P

haris said...

ceiitttt...asal plak aku dok dlm laut nih???dah ko xcite,cam ner ler aku nk tau an.len kali,cecite2 ler...hua3...

imah said...

haris: poyo la kau.. g la maen jejauh.. lelaki, kalo bab bergosssip, kalah pompuan.. ingat aku tak tau ke huh?