Wednesday, June 29, 2011

: transformer 3: michael bay, you should notice this.

30 jun 2011

Semalam jugak aku ajak maksu tengok movie ni.. pilih yang 3D.. baru real! Baru feel derr.. sedap sikit.. baru terasa impact .. hahaha..

Movie tuh kena delay 1 jam bro! giler betol!! Tahap keterujaan menurun.. ape yang ktorang buat sementara kru-kru tu membaiki masalah teknikal: KAMI TIDUUUUR!!

YEAH!! Bila lagi nak tidur secara gratis kat dalam movie.. kalo tidur tengah tengok movie, rugggiii woo.. tiket bukan murah..

As the topic that I want to highlight: michael bay, you should notice this.

Kalau kamu semua perasan:

1) Awek yang cun sentiasa.

*memang tak dinafikan heroin tersebut cun. aku tengok, dari awal sampai akhir memang cun. Maksudnya kat sini, tiada calar, tiada yang menconteng arang di mukanya. Padahal, die pun involve dalam perang dengan decepticon. Dah jatuh-jatuh, dah menyorok dalam kereta yang terbalik. She didn’t bring handbag la wei. *dalam handbag perempuan selalu ada make up*

Not even oil control from clean and clear brand - -‘ isn’t that make sense??

2) Kesan yang ghaib.

*ok. Bab nih pon aku tak puas hati. Bayangkan, hero dah tersangkut dekat wayar yang ditujukan ke mata robot tu, siap dah melambung-lambung. Takkan xde baju yang koyak?? Masa mereka masuk dalam bangunan yang nak dimusnahkan oleh makhluk yang macam cacing tuh an, takkan takde baju yang terkoyak??

*baju herion kan warna putih, xkan takde warna selain putih?? Die dah terseret banyak tempat.

*muka. Aku faham kalo askar berkulit hitam. Memang tak Nampak. Tapi kenapa muka diorang semua putih bersih? Xkan xde habuk, xpun celoreng kat muka. Nampak la sikit awak tuh pergi berperang. Nampak sikit awak tuh buat keje. Tuh yang aku cakap kesan yang ghaib. Mungkin make up artist tu dah letak tapi nipis ..



2 comments:

white pebbles said...

itule namanya cegite kan?hahaha.
tahap gebang : meletop! hehe. :P
best jugak la overall kan.nnti tulis surat rasmi pd michael bay tu yek! :D

imah said...

whitepebbles: ala.. kalo cegite pon, buat la yang make sense sikit..

kate pengarah tersohor.. he should make more detail about that tiny things la abg tasy..

overall sangat best..

tapi disebabkan kekurangan itu. ketara kot..

tulis surat ke die? die paham bahasa melayu tak?? hahha