Monday, August 15, 2011

'UCAPAN AIDILFITRI: DARI SAYA UNTUK EQBALZACK'

16th august 2011

Salam 16 ramadhan.. ade lagi 14 hari lagi beb.. sabor2.. sape yang dah berhari raya dulu tuh, silakan bergumbira ^^

Menerima kad raya minggu lepas.. terima kasih buat abg eq ^^ well, surat je atas nama aku, tapi bukan aku org yang 1st bukak surat tuh ok!! *salahkan adik aku yang curiosity melebihi segalanya*


Jadi, seri balas dari imah untuk abg eq:

*sila klik abg eq untuk rules and regulations*


Sebelum tuh, klik link nih untuk background muzik ..

http://www.youtube.com/watch?v=OfElkTAfe4M



ready?? go!


Kehadapan kekanda ku yang jauh di kawasan taman melawati,

adinda di kampung pantai dalam ini sehat walafiat di atas rahmat ilahi.


terkasar sewaktu bercanda,

bukan niat untuk meluka.


tergurau yang tak senonoh,

buat hati rasa hodoh.


terpukul hati lelaki,

bukan niat adinda cilik ini.


terjerit memanggil nama kekanda,

itu refleksi adinda.


tergerak keypad menghantar sms,

mengganggu waktu quran dan hadis.


Sebagai pelengkap ramadhan yang mulia,

Adinda memohon maaf zahir pada kekanda.


Walau tangan tak nampak bersusun,

Ampun dan maaf adinda himpun.


tiada lain yang dipinta,

ruang kemaafan buat adinda.


Dalam doa insan cilik ini,

Semoga hidup kita semua diberkati.



simple tapi bersungguh ..



p/s:1) tak boleh link via banner..

2) adinda: kata ganti diri untuk budak kecik mcm saya ^^


13 comments:

eqbalzack said...

salam imah,
terima kasih join GA abg eq lagi. usaha tangga kejayaan kan? hehe...
abg eq dah linkkan entry imah kat blog. nnt boleh terjah ok...
selamat berbuka puasa...

Ana Ghazali said...

hehe ayat yg comey...:)

imah said...

abg eq: sama-sama.. imah curik masa ja nih.. sambil2 kurang bz.. tq again abg eq ^^

imah said...

ana: terima kasih sayang ^^

wickedwarhol said...

Very good and good luck.

imah said...

wickedwarhol: thank you very much much more ^^ heheh

Edy Zaidi said...

good luck yer imah...tapi kenapa taman melawati?hahaha

imah said...

abg edy: sebab imah malas nak letak LONDON ^^ heheheh

J-Are said...

ok fine imah!!! best sy baca.. tak taw arini, ari emo sy.. bape kali nanges jer. argghh~!!! rindu kampung kot.

imah said...

j-are: ala.. jgn nangis2.. makruh woo bulan2 pose nih.. nasib baik dah buka pose.. nanti balik kampung, buleh la peluk cium mak pak mike..

J-Are said...

hehehe. ape buleh buat, manusia di anugerahkan dengan perasaan.

J-Are said...

hehehe. ape buleh buat, manusia di anugerahkan dengan perasaan.

imah said...

bukan manusia kalau tanpa perasaan.. betul.. tapi perasaan itu harus di kawal..

sekali je boleh nangis dengan die.. lepas tuh, jangan nangis dah.. nanti die akan rase susah hati jugak..

sebab die rase die dah susahkan awak.. lagi tak baik.. biar die nangis sorang2 dulu.. tapi, awak kena pujuk dia.. gave him more supportive words..