Wednesday, May 2, 2012

BATTLESHIP

2 mei 2012


asslamualaikum.


sekejap ja dah bulan mei.. minggu nih adalah minggu ke-10. maknanya ada lebih kurang 6-7 minggu sesi kuliah..


*abaikan*


yeah!! bagai mendapat sayap untuk terbang tinggi *cehayat*
semalam dapat tengok battleship! hahahha.. sebab tengok trailer pon rasanya dah gempak!


bayangkan ea.. kalo aku lambat sikit ja beratur semalam, kompem xdapat tengok.. sebab ape?


pelayan: hai, selamat pagi.. nak tengok cerita ape?


aku: battleship.


pelayan: berapa orang?


aku: satu.


pelayan: oh! seat memang tinggal satu ja.. boleh ea?


aku: *pheeew!* wokeh!.




dan! cerita ini telah berjaya membuatkan aku membatu di kerusi panggung sampai penghujung!


ape yang best?? ini adalah pendapat aku:


1)  jalan cerita pasal brotherhood yang sangat awesome and suuuuuwit gitu.. mana nak dapat abang yang macho, concerned, dedicated, leadership yang 1st class...
2) oh! chicken burito. =P
3)suara RIHANNA yang serak-serak basah time jerit. nampak la dia all out suara. but somehow, she was not fit to run.. yeah! itu aku nampak.. lari macam hape-ntah.. =P
4)yeah! adegan sarkastik aka sentap-menyentap.. memang kelakar.. ermm.. yang part si alex ngan si jepon tuh..
5) mengaku kekurangan.. aha! ada satu word: `my chair is your chair' at these time, alex dah xtau macam mana nak trace makhluk-berjanggut-tajam tuh..


jadi, berapa bintang?? BERBINTANG-BINTANG aku kasi ^^ hahahaha






next, i want to watch this two AWESOME movie:







oh! hero ini aku minat lepas tengok cerita dia jugak.. *takingattajuk* di mana dia menjadi pembunuh upahan.. dan dia jugak melatih salah seorang anak yang dia dah bunuh.. that story was AWESOME too! aku dah tengok trailer cerita ni.. menarik.. jadi, mari kita nantikan!! *sabar*





aha! michelle yeoh! anak malaysia yang berjaya di hollywood.. tabik spring dengan beliau.. sangat berkarisma.. dan sememangnya cerita ini adalah kisah benar ya tuan-tuan sekalian.. ini baru best! cara belajar sejarah yang baru ^^..


off topic:

to my future sons and daughters:

nanti sebelum tido, emak akan bacakan cerita untuk kamu. no option. kisah nabi dan para sahabat ^^ 





2 comments:

siti murni said...

Battleship memang best! Rasa macam nak repeat tengok.....tapi....no no no..kena tengok the avengers dulu...

imah said...

hehehe.. tapi saya tak minat avengers kak .. mungkin saya tak tengor sume movie super hero tuh.. jadi , x teruja.. dont worry.. fantastic 4 saya tgk ^^