Sunday, May 26, 2013

terharu deh aku!

assalamualaikum. 

hi blog!!

sini meh. gua nak cerita satu kisah hujung minggu gua. hahahah.. *bajet*

gua singgah pasar malam area rumah gua sabtu aritu. mana ja pasar malam, tapi gua pegi time petang.

gua text adik gua:

me: nak makan ape? aku ada kat pasar malam ni.

sambil gua tunggu text gua di balas, gua jalan-jalan kasi tawaf satu pasar dulu. selalu gua buat macam tuh. pusing dulu, then baru decide nak beli apa. 

nina: nina nak nasi ayam goreng berempah, kakak nak burger ayam sayur lain tak nak kecuali salad. nina nak air blended coklat besar, kakak nak air blended magga yang saiz besar. thanks.

me: *makkkka ii! banyak nya pesan!*

sampai kat ais blended:

me: kak, bagi ais blended mangga dengan coklat bungkus ea.

she: saiz besar ke kecik?

me: kecik. 

hahahhaha.. jahatkan aku?

next, gua pun jalan-jalan. gua nampak membe gua yang laaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa sangat tak jumpa. mind you, dulu gua sekolah perempuan untuk sekolah kebangsaan, tapi bila sekolah agama, campur laki pompuan.

masa tuh di tengah masuk gerai mak dia or akak dia, gua tak sure. lalu:

me: saddam?

he: hasmah?

me: kenal aku?? lama kot tak jumpa?? ingat plak kau nama aku..

he: aku, kalau perempuan aku kenal la. lelaki selalu tak. hahhaha..


tak lama pun. dalam 3 minit lepas tuh gua blah la.. buat apa nak lama-lama? dah tau dia kenal kita, nama kita, dah ar. lain kali kalau jumpa boleh ar hi-5 in the air. 


gua tatap muka gua kat cermin. hurmmm?? maybe one of their ability to remember names. kan kan kan?


tapi gua bukan nak tipu. gua memang jenis yang friendly punya orang. simple ja gua ni, kalau kenal, tegur, say hi or something. it some how shows we are actually acknowledge their presence.

tapi kalau gua tegur, orang tuh buat deeeekkk ja, memang boo layan la pasni. 





2 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

ko memang kan, dari jauh dah tegor dah haha =)

imah said...

hahaha.. dah dari jauh aku nampak.. cuba kalau aku nampak dari dekat. memang dari dekat la aku tegur ^^v huhuhu