Sunday, August 29, 2010

bile aku balik umah .....

assalamualaikum w.t.b.. aisyh..laen macam je salam tuh.. ate, buang tebiat ke kome?? huhuhu..xde ar saje je.. xbulleh ker??


ari jumaat aritu, aku balik umah, located near tuut!!heheh..

aku balik malam by my own self..

coz kalo aku minx bapak amek pon bapak srh aku baliksendiri gak..

hahaha.. ayat bapak imah da hafal da..


aisyh.. ble sampai je umah..

`ate, bau macam ku knl..`

`imah, makanan ado atas meja tuh.. makan la.. mak nak tido nih.'


fuuhhh !!xhengat sioyt!! ayam berjenama KFC..

selame aku balik umah nih, aaaaayam je menu utama..

aku mmg jenis yang xmakan ayam selalu sgt (diet)...

ble dapat, xhengat dunia..

ade sate ayam, ayam percik..

mewah aku!


part 1

`kak imah, uda nak pinjam laptop ko buleh??'

(muke penuh mengharap)

`uda nak buat ape??'

`uda nak taip2'

`g ar bukak.. cabut bateri pastu pasang wire ea..'

`ok..'

(muke cam menang loteri)


`kak imah!!! uda nak anta email.. kat mane nak tekan??!'

`what??! uda nak anta email?? mane ko blaja nih huh??

xboleh anta email sebb xde internet..'

`kenape xde??'

`sebab kak imah xbeli..'

`bile kak imah nak beli??'

`.....tunggu duet ghaye..'

(part nih aku tipu.. hehehe..)



part 2

`kak imah, jom kite g MPH..'

aku yang sedang mengorek idong di pagi ari(acah ja)

`uda nak buat aper??'

`nak beli buku2 uda la..'

`duet??'

`uda xde duet la..'

`t kumpul duet ghaye.. pas raye baru kak imah bawak uda pegi..'

`ok..'

berlalu dye ke dapor..


part 3..

`baju sape nih mak? orwh.. ni ea baju oren kite 2.. kite nak buat sedondon an taun nih??'

`xla.. ni baju orang..'

`baju kite??'

`xsiap lagi.. xsentuh pon.. maksudnyer potong pon xlagi..'

`la.. iye ker?? jawabnye taun nih sepasang je la??'

`gamaknye..'


huhuhu.. part 1 tuh aku memamg xjangka yang adek aku nak anta email.. seklai wa masuk bilik, tgk screen.. da msuk email pny part.. perrgh.. mane dye blajo la nih.. sib baek anta benda baek..


part 2 tu memang keje aku.. tempat yang aku selalu bawak dye.. ate, memang hajat dihati nak buat after raye.. dan memang nak guna duet raye dye.. coz baru dye rase lebih menghargai barang dye.. xde la t aku jumpe buku kat bawah katil la, kat dapor la buat alas minyak..


part 3.. memang scene yang bese bagi seorang anak tukang jahit bermusim macam mak aku.. baju2 gegel memamg xpenah beli.. buat je memanjang.. ate, tiap taun jugak pagi raye baru siap.. tu pon, xkomplit.. span nyer idok berjahit, juz pakaijarum peniti jer.. baju2 boboy plak da lame siap.. almaklum ar.. diorg tempah and beli..


ate, gitulah ragam time akku balik umah.. bile balik umah je, aku tido.. selalu buleh je stay up sampai 3.30am..

kat umah jgn harap.. sambil tengok tv pon aku da tido..

minggu nih kompem la lg meriah.. coz akak nak adek aku da balik..

kire tekong utame la..

kalo aku 1 jer kat umah, alamat stress la adek2..

`kak imah garang!'





gambo time kat umah lame..

2 comments:

E.d.Y said...

wah2...dah cuti raya ke??bestnye balik rumah

imah said...

edy: bolom cuti lagi la.. juz balik time nuzul quran.. disambung pada sabtu seterusnya ahad.. hehehe.. cuti sume same ma..