Wednesday, January 12, 2011

AKAK!! tolong ADIK CARi DOT dot DOT

13 JANUARI 2011
salam.. arini ni saaaangat 'hepi-giler-nak-mati'.. yeah! wa tak tipu punya! kena halau keluar dari LAB.. actually bukan halau pon.. *ko ayat nak BOOMBASTIK JE EA* REARRANGE balik jadual lab.. konklusinya, bangun pagi seawal pukul 6.30 dengan bantuan jam loceng berwarna hijau kesayangan tidak memdatangkan ape-ape pulangan.. *coz lab kena tukar ari jumaat yang sepatutnya time bergumbira* chait! aku da pening dengan student punya portal..
ha! malam tadi first time aku jadi kalut sebab membe merajuk dengan aku.. alih2 die kate :
`skrin hp aku rosak la.. sebab uh tak leh usha mesej ko..'
u drive me crazy malam tadi ko tau x?!
dan pagi ini masalah laen yang aku harap masuk telinga kanan die dan jangan BERANI kau keluar ikut telinga kiri ea! nanti akak pulas telinga kamu macam akak pulas minyak moto.. ade faham x?!
handphone yang baru tapi nampak gaya kena tukar laen berbunyi menandakan mesej masuk
askum kak?
ye saye.. sape nih? *bile mase aku jadi akak ko nih huh?*
la.. ni wan la..
lagu kerispatih bergema macam gua..*nak tunjukkan volume ditahap maksimum
aku: assalamualaikum.. hello sape nih? *control suare supaya tak jantan sangat.*
adik: waalaikumsalam.. akak.. wan ni..
aku: oh! wan.. kenape? sehat ke?
adik: wan sehat.. akak tak simpan no adik ke?
aku: akak tak simpan la.. kan kamu banyak nombor.. akak malas nak simpan semua.. ni mane satu no kamu nih?
adik: yang ni nombor adik yang betul.. akak simpan tau.. akak kat mane nih?
aku: ok.. yang lain akak delete tau.. akak kat kolej la sekarang.. kenape? kamu nak datang KL ke?
adik: eh.. xde la kak.. akak..*suare makin perlahan* akak.. adik da CLASH la dengan budak tuh..
aku: HAHAHAHAHAHAHHHAHA *PERGH! aku memang geli hati time nih* bile?
adik: baru ja tahun lepas..
aku: tahun lepas? nak dekat new year ke?
adik: 2 minggu sebelum new year..
aku: sape mintak clash nih? kamu ke die?
adik: die..*suare lemah.
aku: ape reason die clash dengan kamu? * padahal dalam hati dengan ketawa giler..
adik: die kate die da dapat yang baru.. name die ABCDEFGH.. ade dalam facebook..akak kenal?
aku: name macam familiar.. akak tak kenal la..
adik: akak.. *woa! suare sayu da keluar da!* CARIKAN UNTUK ADIK AWEK..
aku: *aura nak marah tapi ku tahan..* haisyh kamu nih.. jangan la kamu nak pikir-pikir pasal bende nih.. masa kamu belum sampai lagi..
adik: ala kak.. tolong la... *merayu-rayu dan mendayu-dayu* bagi la junior-junior akak ke.. tak pon membe-membe akak..
aku: amboi! kamu nih! dengar cakap akak ni.. tak payah la nak couple-couple nih.. buang masa kamu je.. lagipon kamu belum matang lagi pasal bende-bende nih.. masa kamu banyak lagi.. nanti jumpa lagi baek dari die tau.. *muka berkerut-kerut sebagai simbol bersungguh-sungguh nak terang*
adik: ala kak, tolong la saya carikan satu..
aku: yang kamu nak suruh akak carikan sangat ni kenape huh? *api dah keluar sikit nih*
adik: adik sunyi la kak..xde orang nak teman..
aku: *geleng kepala dulu baru jawab* baik kamu call bapak kamu dari kamu sibok call pompuan yang belum tentu jadi untuk kamu.. ni apesal suare kamu makin jauh nih?
adik: adik malas nak dengar ceramah akak..
hantu punya budak! oh! die clash dengan budak junior sekolah saya.. he know me first than he know his EX.. akak tidak akan sekali-kali jadi orang tengah, mahupon tepi, depan atau belakang ye adik sayang..

5 comments:

E.d.Y said...

apakah?

imah said...

abg edy: kecik2 jangan diajar benda yang mengarut2..

Anonymous said...

sape mah??
huhuuu~

adek ko ke?
hm..tu la bdak2 skg..
jgn lebih2..


~w~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

imah said...

ANONYMOUS: KALO adik aku, xde nyer nak cakap cam uh.. aku bagi cili je..

afzainizam: bukan dulu sudah berkenalan meh? aigoo2..