Sunday, February 27, 2011

Cas Rohaniah.

28TH FEBRUARY 2011

SABTU lepas, balik umah jap.. *asal la aku lambat gtau maksu, kalo tak boleh balik awal.
oh! aku cakap kat maksu jgn bagitau diorang yang aku balik.. *set!

dan mereka teruja menyambut kepulangan aku..*sekejap je teruja, pastu sambung tengok KHURAFAT --?
bila balik, macam-macam cerita yang nak bagitau..

1st story

mak: haritu, nuha nyaris hilang..


aku: she what??! ce cite ce cite *lebih kepada ekspresi..


mak: mak bagi die makan ice-cream.. lepas tuh die jln belakang mak..mak plak nak tengok buah, bila mak pusing nuha dah takde..


aku: PASTU?


mak: cuak la mak.. mak cari merata-rata.. pastu mak panggil, 'Nuha Nuha Nuha'.xnyahut..


aku: *biorkan mak habis cite dulu..


mak: pastu mak nampak die dekat tiang.. khusyuk makan ice-cream. mak tanya,'Nuha pegi mane?' 'nuha cari cik baya la.'


aku: fuuh! thiller giler cite nih.. ape pengajaran yang mak dapat?? *poyo eh kaw!


mak: ?????? *actually soalan nih mane ade aku tanya =P!


baby nazim.. die dah ade gigi.. boleh gigit orang =P


2nd story


nampak tabung Uda.. pergh!! banyak giler duit.. tetiba teringat yang die nak beli basikal.tanya aku kepada emak..



aku: mak, banyak betul duit si Uda nih.. die kumpul ke??


mak: die la yang ngumpulnya.. nak beli basikal..


aku: ooooo.. berapa dah duit die??


mak: dah ade rm50.. basikal tuh rm150..


aku: *dalam hati.. pergh!!


mak: kau support la lagi rm100 tok die..


aku: --? *blur hehehe..



3rd story


selepas subuh..


aku: uda, macam mane uda kumpul duit dalam tabung tuh??


uda: uda simpan duit belanja uda la..


aku: uda simpan sekolah agama punya ke sekolah kebangsaan punya?


uda: sekolah kebangsaan..


aku: abis tuh kat sekolah kebangsaan uda makan ape??


uda: nasi ayam..


aku: berape?


uda: seringgit..


aku: mak bagi duit belanja berape??


uda: dua ringgit.. sekolah agama seringgit..


aku: *DALAM HATI.. pergh!!!!total up rm3 kot sehari!! uda bawak bekal tak pegi sekolah??


uda: *menggeleng..


aku: lain kali, uda bawak la bekal.. bawak air, roti ke, nasik ke ea.. nanti uda lapo..


uda: *mengganguk..



short and simple:

zaman dah berubah.. aku dulu g sekolah RM1 ja kot.. pagi dan petang.. dulu kek APPOLO baru 20 sen.. skunk 50 sen.. WTH..


dulu dan sekarang aku memang same.. mak selalu puji aku sebab pegi sekolah bawak bekal..

Esp air.. sampai skunk kalo aku g kuliah, membe-membe aku:


'batek, nak air..' ^^



so, bila nak balik umah, aku pon bawak kerepek2 mak, biskot2 mak, jajan2 mak.. bawak balik UPM.. ingatkan nak bawak sekali dengan gula, nescafe bagai.. HUHUHU..











***********************

keputusan Festival Teater Inter-kolej..

tempat ke-4: KMR


*saya bangga kerana saya rakyat jelata KMR..

KITE BAKO!!!!

12 comments:

TiKa LEh said...

wah balik rumah gak tu..heheh

NaniE said...

apa kes UPM sampai masuk paper tu imah..dasat gak eh..

imah said...

kak tikaleh: huhu.. rumah dekat la katekan =P

imah said...

kak nanie: pilihanraya kampus.. dah menang tapi dibatalkan kemenangan..

Nabilah Atiqah said...

sme ar....dlu g sek bwk rm1.20 jer....2 pown 20sen tmbng van.....ble ade klas ptg bru dpt duit lbih ckit...hehehe....

eqbalzack said...

sgt jelas! entry anda sgt teruja utk dibaca...fontnya sgt2 besooor! hehe

p/s: abg eq dapat sms imah...tak sempat nak reply...hehe

Edy Zaidi said...

banyak tu rm1..dulu bawak 50sen je dah cukup

p/s : jgn lupa vote my slogan..step untuk vote ada di bawah banner blog saya...terima kasih...:)

imah said...

nabilah: banyak gak tuh.. dulu murah kan tambang bas.. ^^

imah said...

abg eq: huhu.. imah suka yang BESO2 ^^

p/s: idok ngape le... ate, org fofular =P jaga diri elok2 yo!

imah said...

abg edy: rm3 lagi banyak kot =P

NaniE said...

imah, kasi charges perkhidmatan vote tu kat edy! hahaha

imah said...

kak naie: haah kan.. kena mi tak nih.. abg edy.. satu vote 50sen !