Thursday, February 24, 2011

COLLECTION BARU ^^

25TH FEBRUARY 2011
hehehe.. *senyum nampak gigi.. baik lah.. arini, doktor imah cakap pasal... pasal.. pasal... GIGI!!


oh!! kau pikir aku nih doktor cinta ya?! itu bukan aku.. aku tak amik course itu..
kenapa kau baik sangat hari ni bro??

1) disebabkan arini ari jumaat.. *insya allah ade pahala ^^


2) aku


3)memang


4)baik hati ^^ *senyum kau ea!

kau bangun pagi, pastu pegi bilik ar.. gosok gigi an an an.. * tapi selalu je kau xgosok gigi pagi2.. time uh mesti weekends an an an.. baik ngaku ^^! pastu terus makan.. an an an.. wehehehe!!

giler ar!!! aku ingat adik-adik aku je yang buat..rupenyer korang pon same.. hahaha..
PROCEED TO NEXT POINT!

baiklah budak2 chomel sekalian, instead of gosok gigi semata-mata, kumur-kumur dengan branded punya LISTERIN, ade perkara yang wajib anda lakukan..


iaitu :


FLOS!!

ko jangan ingat floss tuh ea.. ade beza.. tuh untuk makanan.. yang ini bukan untuk dimakan.. hanya untuk celah gigi sajo ea..



Ape itu FLOS DOKTOR IMAH?


-meh sini doktor cakap.. *sambil angkat korang dan diletakkan di atas paha.. korang, sila berlakon jadi budak sekarang ea..

-FLOS nih tolong kita keluarkan sisa-sisa makanan yang melekat antara gigi kita. walaupon kita dah gogok gigi, tapi kat celah-celah gigi still ade lagi tau..

-nanti kalo kita flos gigi, keluar la cili ke, meat ball IKEA ke yang melekat kat celah-celah tuh ^^

Kat kedai basikal Ah Tong ade jual flos ke??


- adik chomel, flos tuh ade jual kat kedai kesihatan..kat GUARDIAN , WATSONS.. * sambil kugenggam erat kerusi menahan sabar..

Flos nih bile kita nak guna?? Mase nak Beyak ke???


-seelok-eloknya sehari sekali.. sebelum tido.. kalo dah tido pon boleh.. tapi suruh kak limah la yang buat.. die pakar!



DOKTOR IMAH buat la demo macam mane nak pakai Flos nih????
-ok.. doktor nak volunteer.. sape nak tolong Doktor Imah angkat tangan!!
-xde sape2 nak tolong.. xpe.. ni Doktor Imah bagi link, *klik kat nama Doktor Imah ea ^^

-kat link nih banyak yang boleh adik-adik tau.. Doktor Imah pon google sajo ^^ wehehehe..

******************************

kelmarin aku dapat card gigi baru.. dari Pusat Kesihatan Universiti (PKU) .. yeah!! sekarang aku pengumpul attending card untuk gigi.. banyak woo!! yang kat Penang punya ppon ade.. pergh!! aku memang budak kecik.. selalu sakit gigi =P oh!! layanan kat PKU sangat tip top wa cakap sama lu!! murah pon murah.. BERBALOI-BALOI!! ^^

12 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

tak pernah guna flos..
untuk prevent celah gigi rosak ke?

imah said...

wan: bukan2.. kalo makanan kat celah gigi tuh xdikeluarkan, nakan membentuk plak.. plak tuh akan mengeras.. thus, kita kena g jumpa dentist untuk hilangkan.. ^^

man yusoef said...

tapi flos agak mahal la...huhu...pakai benang tak bole ke? hahahha

NaniE said...

imah, akak pun tak pernah guna flos..hehe..tapi bila nak buat scalling, doktor tanak buat. beliau cakap;"gigi awak sudah bersih" wehehe..erk..terRIAK pula disitu..hihi..

Yua said...

baca entry ni tringat plak bhwa dah lama x buat cek gg kat klinik... hehe

TiKa LEh said...

rjinnya buat check gigi..dah lama xbuat..hoho

TheShida said...

haha walopon dkat 6thn kat upm, skali pon tak penah bt dental treatment kat PKU :)

imah said...

seniorita man: hahah..asal xtanya pakai benang buat sembat kain ^^?

imah said...

kak nanie: hahaha.. agak RIAK TAKBUR disitu =P

imah said...

YUA: kena pegi check gigi tau.. setahun 2 kali.. ^^

TQ sebab drop blog nih...
saya akan buat seri balas ya ^^

imah said...

kak tikaleh: ni mesti gigi kucng pon xcheck nih =P

imah said...

kak shida: kena buat kak.. murah! kalo dapat yang hensem, xnak balik da =P