Monday, February 28, 2011

Movie: i am number four

1ST MARCH 2011

memang sengaja on9 lambat arini.. ^^
al cerita, aku dapat tiket free by TGV.. so, empat tiket yang totally bukan dari duit aku =P

aku ngan ana plan nak tengok last week, but xberkesempatan nak tengok sebab banyak sangat benda yang men-stress-kan kitorang.. grrrrr..

benci! jadi, dengan tekad yang bulat, *oh! bahasa melayu yang kurindui =Pkitorang tengok midnight movie. *oh! tq so much kepada sepupu ana*

mula-mula nak tengok King Speech, tapi sampai sane xde plak.. last minute punya plan..

ana:I am number four ok x?

aku: aku xkesah


sebenornye, aku xkesah cite ape.. aku kurang gemar ke panggung wayang sebab xboleh nak pause, stop, rewind.. jadi kena tahan kencing la jawabnye --?
last movie omputih aku layan: transformer 2!

i am number four ni alkisah pasal orang yang mempunyai kuasa sakti..ala-ala smallville tapi dalam smallville nih pompuan tuh xde kuasa.. *padan muka =P

kenapa number four?

actually ade 9 orang yang ade kuasa sakti untuk mempertahankan negara diorang. kalau diorang bergabung, musuh diorang akan kalah. diorang mewarisi kuasa sakti daripada parents.bila salah seorang dari 9 tuh mati, setiap orang akan dapat parut di kaki.. menandakan sahabat diorang dah mati.. jadi bila 3 orang dah mati, giliran nombor 4 plak.hero tuh plak giliran dia nombor 4.. tu yang terbit tajuk movie =P

aku selongkar baju pakcik GOOGLE ^^!


antara sebab lain aku kurang gemar ke panggung wayang:

1) aku nih jenis yang kalo tengok cite, ekspresi muka xbolah blah!

*menghayati la sangat an..

2)mulut yang senantiasa nak berucap.

*kalo ade babak2 kejutan, kompem aku melatah dalam wayang tuh..kalo slow sore tuh xpe..
*its happend ok!! malu nak mampoooos!!
* gelak yang memang tak boleh nak cover!! mengilai-ngilai --? bila mau ubah bro?


3)xboleh duduk diam

*kau letak la seberapa empok, mewah, lembut, mahal, kerusi dalam movie tuh, aku xkan tergoda..


tuh la antara sebab aku kurang gemar ke panggung wayang..

short and simple:

next movie: Transformer 3 in 3D, King Speech, Hikayat Merong Mahawangsa..

maybe midnight movie lagi sebab kelas kitorang banyak petang --!


*sabo nak tengok BUMBLEBEE hijau aku =P





********************


berita baik untuk semua rakyat kolej:

insya allah uspot akan dipasang ^^!

10 comments:

FYQA said...

suke tgk wayang ye..
:)

man yusoef said...

best tak I AM numb 4 ni? cam best je...huhu...blnje seniorita Nur Kasih the MOvie...haha...

imah said...

fyqa: kalo akak belanja saya on je ^^ hikhikhik.

imah said...

seniorita man :
agak best!!! sangat best!! gempak best!! ^^

belanja tuh ape??
bebola ikan ea =P hahahahah

NaniE said...

lenkali nak bawak imah tgk wayang, akak kasi plaster mulut imah dulu, boleh..? hehe..

syafiQakarim said...

haha mcm best je.kena tgk nih ;p

Edy Zaidi said...

xsabar nak dapat tiket wayang free bulan march ni..hehe

imah said...

kak nanie: huhu.. kalo akak bawak adik lelaki akak, saya diam.. ok?? ^^harharhar

imah said...

syafiqakarim: memang best pun.. xtipu punya! =P

imah said...

abg edy: Meh la bagi satu kat imah-yg-tampan nih ^^!