Tuesday, February 15, 2011

KERJA KURSUS ke kerja KURUS --?

16TH FEBRUARY 2011
TERLIWAT *eh! terlewat updated blog hari ini.. ^^
hahahaha
masa cuti seminggu aritu, mak aku da bagi task awal2..
`ko cuti ni keluar.'*see.. belom pape lagi da suruh keluar..
`buat ape mak? imah sorang ja ke?'
`kakak sekali. pegi beli buku uda kat jalan TAR. bapak cari kat sini takde jual. dah habis katenyer.'
'ok! tapi mak kena sediakan seorang jejaka lawa. baru imah keluar.' hahaha *tipu sajo ^^
aku nih bukan boleh pegi kedai buku. rase macam semua nak beli.
last-last, aku jumpa buku ini :



oh yeah!! AGAK-AGAK, susah ke kawen campur?? buku ini sangat membantu aku untuk kerja kurus aku untuk hubungan etnik.. buku ni pasal pngalaman penulis serta orang sekeliling yang berkahwin dengan saudara baru. kite kena tahu jugak status anak itu selepas mereka bercerai, dan pembahagian harta pusaka, kesan ke atas individu.. banyak la! ALAMDULILLAH la jumpa buku ini depan mata sajo ^^!

TAJUK KAJIAN : pandangan pelajar UKM terhadap perkahwinan campur. *lebih kurang ar.

TEMPAT KAJIAN: universiti kebangsaan malaysia.

so, kepada milah-intan-payung, farahin-dondang-sayang, sal-puteri-lilin, dan sesiapa sajo yang jumpe orang bagi questionaire ke, nak interview korang ke ape, sila beri kerjasama ^^ hahah.. nak kumpul maklumat susah woo!

oh! saya hampir lupa ^^! ok. aku nak cadangkan kepada orang yang nak kawen, bakal kawen, tengah kawen, lepas kawen, baru nak kawen * banyak bunyi plak! * senang cite, aku nak cadangkan kat SEMUA orang, sila baca *eh* ANDA WAJIB BACA!

OH YEAH!!! jarang ada buku macam ni. aku nak jugak bagi rohani aku makan. takkan asyik nak bagi jasmani ja kenyang sorang-sorang an.. sian rohani kite lapar.. giler bro! sepanjang aku baca, perghhhh! rase macam kundung *eh* kudus giler diri ini.. dah la kecik! rugi bagi sape yang tak baca. benda baek kita kongsi ok?! aku dah abis bace, skunk adik aku plak yang baca. dia kate dia nak menghayati ape yang dikongsikan dalam buku tuh. AKU? ai!! bese la.. orang pro bace novel memang laju ^^ buku ni tak tebal.. murah sajo.. RM12..


penulis bersama suaminya, juga seorang novelis.. aku tak sempat baca novel yang suami dia tulis. sapa sudah baca, kita share ^^ DENYUT CINTA MEDIK.. sila cari ^^ huhu.. suaminya seorang doktor. jadi, novel itu boleh diumpamakan sebagai catatan pengalaman sewaktu bertugas sebagai houseman.. ape tuh? oh! aku pon tak tau ^^ after abis baca an an an, aku peluk buku ini.. sebab.... best sangat! baek korang cari..

buku pakcik ramli awang murshid aku xnak baca lagi.. buku tuh tunggu aku abis sem baru beli sebab aku nak hayati satu-satu jalan cerita die.. ^^!

***********************

dapat pahala woo kalo share benda yang baek..

BAEK PUNYA ^^!!

6 comments:

NaniE said...

pemilik cintaku..? macam bes je..ritu rasanya macam terbaca dlm newpaper kot..nampaknya kena cari ni..tenkiu imah..

imah said...

kak nanie: beli jangan tak beli.. buku ni sangat best!! siyes! saya jamin potong kuku kalo xbest.. ok ^^?

man yusoef said...

baiknya adik imah ni baca buku2 mcm ni...buku La Tahzan tu pon man tak hbis baca lagi..haha..

imah said...

seniorita man: kalo asik menghadap buku universiti, memang mati la jawabnye ^^

LA TAHZAN pon ade beli gak.. tapi bukan yang tebal tuh.. LA TAHZAN GADIS KU.. cute la gak.. ^^

E.d.Y said...

pergghh..buku penuh ilmiah

imah said...

abg edy: pergh... mau share ke?