Wednesday, February 16, 2011

wajib tidur ya !!

17TH FEBRUARY 2011

tak cukup tidur?? haisy!! kome ni.. ape yang kome buat sampai idok cukup tido?? study?? ate, buleh ke caye ^^?

selalu berdepan situasi lesu di pagi hari?? ha! mungkin tak cukup tido nih.. tengok! mata pon dah macam beruang panda ^^ hikhikhik..

aku pon idok le selalu tido awal.. kalo aku tido awal, bangun awal.. selalu gak tido kul 1am or 2 am.. than bangun plak dalam kul 630am.. *fakulti dekat ja..* tapi kalo tido kul 11pm or 12pm, aku bangun sebelum subuh la gitu..
aku pernah baca, tido yang berkualiti adalah tido yang tanpa gangguan walaupon 15 minit.. means, xde orang kacau, xde bunyi mesej masuk, xade orang call.. ko tido sengsorang.. rilex..

selalu tido dalam sujud?? hehehe.. macam xpenah buat plak an an an.. ngaku sajo la bro ^^!



^^ senyum itu sedekah.. aku rasa time ni, baby ni mimpi die minum susu ibu.. sangat berkhasiat *wink wink wink !*


kalo aku plak, time tido, janganlah kacau.. nanti sakit hati.. contoh akan diberikan:


1) aku takkan angkat hp or xreply mesej..


2) kalo aku angkat call, korang patot bersyukur dan menganggap ia sebagai satu keajaiban.


3) kau akan dengar suara perempuan yang halus gilos.. dan kau akan bertanya : `asal suare ko lembut mah?'


4) aku jawab : ' aku tengah tido.'


5)dan akan lebih ajaib kalo kau call atau bercakap dengan menerangkan segala macam benda dengan harapan aku akan faham..


6) yeah! aku akan cakap aku faham but than..


7) esoknya :' kau buat ke benda yang aku suruh buat semalam?'


'eh? asal ko tak bawak?? semalamkan aku dah cakap kat ko..'


8) aku jawab: 'bile ko gtau aku?' * time nih memang dah habis satu otak aku pikir..


9) ' aku gtau semalam.. time uh ko tido.'


10) 'sape suruh kau gtau masa aku tido. kalo time uh memang tido la jawabnye!'


orwh! mari saya terangkan cara-cara nak kejutkan orang dengan baek tanpa kena maki dan juga kaki ^^!



nenek aku cakap, kalo nak kejutkan orang, jangan kejut mengejut. contoh :


1) wei! bangun2! *sambil ko sepak muntot die.


2) wei!! bangun2!! *sambil ko goncangkan tubuhnya dengan agak kasar dan ganazzz sekali ..


3) wei!!! bangun2!!!* dia tak bangun. kau simbah air kat muka die...


*oh!! nenek kate jangan buat macam tuh!! nenek aku kate, kalo nak kejutkan orang, mulakan dengan memicit ibu jari kakinya dengan lembut.. buat sampai die bangun.. insya allah kau xkan di caci..


sebab ape kena buat macam tuh?? nenek aku kate, masa kita tido, roh terpisah dari jasad.. that`s why jangan kejut orang dengan cara mengejut.. takot roh tak sempat masuk ke dalam jasad..



itu ape yang nenek sampaikan..



haisy!! nilah rutin budak matrik.. credit t0 my milah-intan-payung!! xsedar die amek pics nih.. kuang ajaq anh noh!!!

*************************

mau tengok teater kolej aku malam nih!!

lets rock and roll guys!! *tetibe jer =P

12 comments:

NaniE said...

cara nak gerak akakla paling pelik..hehe cakap pelan-pelan + lembut2..confirm bangun. kalau jerit-jerit, goyang katil, confirm tak bangun..ekeke..

TiKa LEh said...

heheh,.sy sng tdo n sng trjaga..pic last tu memg tahap khusyuk tu..menunggu waktu solat,.bgus2

imah said...

kak nanie: unik giler akak nih.. kalo saya letak lipas kat telinga akak, agak2 bangun tak ^^?

imah said...

kak tikaleh: wah! tak boleh letak boom kat telinga nih..

pics last uh, tunggu orang nak pinang ^^!

man yusoef said...

tapi org paling senang nak kejutkan man bgun tido...gerakkan sikit je, panggil nama dah bngun...huhu

aLieF si Muncung ManiS said...

ooo imah..patut la alief call imah tak jawab tadi..haha..suuara serak2 basah..haha..

E.d.Y said...

haha...boleh lak tertidur kat tikar sembahyang..

TheShida said...

Betul! Kt matrik dlu slalu tdo dlm telekong..hoho

imah said...

man yusoef: imah nak suruh pontianak yang panggil name abg man buleh??
suare die an `lembut' huhuu

imah said...

alief: la.. alief ke yang call semalam.. sori ea.. semalam tengah mimpi putera katak.. so, alief imah tolak tepi =P

imah said...

abg edy: dengan imah semua boleh ^^! huhu

imah said...

kak shida: yeeees!! ade geng!!! ^^