Tuesday, March 1, 2011

Last week tak jadi.. this week ......... ^^

2ND MARCH 2011

oh! post apakah ini??

yang sahih, bukan post code, post card dan posto-posto ^^
nak dijadikan cerita, last 2 weeks, semua experiment kimia analisis tak menjadi.. bila tanya akk demo:

kami: asal xtukar warna lagi kak?
demo: entah la. akk pon tak tau. agaknya diorg salah buat solution kot.
kami: grrrrr????
oh! sangat la tak boleh blah kalo experiment tak menjadi.. jenuh wei nak ulang balik..

bile aku check balik, kemungkinan untuk experiment tersebut tidak menjadi adalah :




separating funnel.. berfungsi untuk memisahkan 2 larutan.. ayat simple, macam air dengan minyak.. sebab ape mereka tidak bercampur?? sebab, air dan minyak mempunyai ketumpatan yang berbeza. jadi, yang lebih tumpat akan berada dibawah dan yang kurang tumpat akan berada diatas. tu pasal la aku terapung kat atas air =P hahaha


oh! air itu jangan diminum.. walaupon ditulis air suling, woah! berani ke korang makan benda-benda dalam makmal?? baik korang pilih: nak kawen ke nak makan ?? cepat pilih! macam biasa, akak akan selalu marah adik.. akulah kakak, diorg adik.. see??? my expression.. ^^


bukan pembantu makmal ataupon isteri kepada pembantu makmal.. oh! FYI, masuk lab kena pakai lab coat, kasut bertutup, dan google.kalau tak pakai, kena halau --? Time nih da abis experiment, so, KITA ENJOY ^^!

video

*minta maaf kena HP saya brand CAP KAKI 4 =P

so, hari ini, experiment menjadi sebab results dah diberi.. bukan manja tapi memang diberi.. untuk memudahkan sesi pembelajaran. hehehe.. faham plak experiment hari ni.. mungkin sebab demo yang-kacak-bergaya itu mendorong aku untuk focus. *dah kau duduk depan bro!*

short and simple:

saya suka diajar dengan penuh kasih serta sayang.. macam demo hari ini.. ^_______^!

*senyum kau ea ANA =p

12 comments:

Fyqa said...

nice awak.

;D

man yusoef said...

dah tau dah term & regulation msuk lab...tiap kali msuk sem, 1st week amali msti terangkan regulation kat lab...hoh...erk, tapi lab kat fakulti biotek tetap pling cantik..hahaha

Nabilah Atiqah said...

sbr je ar...huhuhu

TiKa LEh said...

hahah..nilah bnde pling xbest kalo msuk lab..lme2 wat buat experiment, at the end, xde result..wawawa..panas je..hahah

Edy Zaidi said...

macam dr imah walaupu nanado..hehe

imah said...

fyqa: awak pon nice juga =P

imah said...

seniorita man: lab biotech?? xkenal ar =P

imah said...

nabilah: buat experiment kena sentiasa sabo --'

imah said...

kak tikaleh: kita same panazzz kak =P

imah said...

abd edy: ade orang tuh jelez. uweeek =P

NaniE said...

akak pilih nak kawin..ahaks..

imah said...

kak nanie: kite serupa!! wanita angin..