Sunday, February 20, 2011

UPM: FONESTA GEMPAK BEB!

21TH FEBRUARY 2011


semalam, aku bersendirian.. ana dan wawa balik ke rumah.. *dasar anak manja =P

aku, macam biasa la.. anak bujang tak payah balik rumah pon idok le ngape! ^^

sebagai pelajar yang tahu mengambil kesempatan, time ade hari kolej terbukamemang di tunggu-tunggu..


sebab ape? sebab, barang murah-murah.. student price katenye!lagi-lagi nak last day.. GEMPAKGILERCUNWOW wa cakap sama lu!!berpinor bijik mate! berguling anak mate nengok barang-barang yang murah harganya ^^


ape FONESTA tu bro? Adakah salah satu nama saintifik untuk buah ciku?
ce cite ce cite ..

fonesta: hari terbuka bagi kolej ke-14 upm.
semua orang dijemput hadir tak kira orang dalam, orang luar, orang kabel, abang kawasan..oh! kak limah pon boleh datang.. xde masalah..

so, semalam hari last untuk fonesta. ape yang aku dapat?
*dapat beli pashmina *sudah tentu hijau ^^



oh! semalam first time aku naek kuda wa cakap sama lu!!kuda tuh gilos beso.. cuak gak coz time aku ade kat atas kuda uh, kuda uh bantai bersin`haaaaacuuuum!' alhamdulillah..aku pon menjerit la kat atas kuda uh.. sib baek kuda tuh xterkejut..

akak tuh pesan:`lu rilex ja bro.. jangan cuak2.. cool.. jangan jerit..kalo lu jerit, lu pondan.'

aku pon, rilex la.. muka aku da macho, sekali tibai jerit, pergh! terus dicop pondan..ok fine!



next, aku maen flying fox aka musang terbang.. heheh.. agak kecut perut la gak..tercalar 'kejantanan' bile orang bawah kate
:'oit! turun je la.. xde pape.'

pergh! ko cakap senang la.. ni anak bujang yang first time naek musang terbang kau tautak.. ketar lutut.. lepas abis baca bismillah, mengucap, dan mintak ampun, dengan redha, aku turun.. sangat gayat!! da abis, aku rase macam nak buat lagi la plak ^^

oh! permainan belum tamat bro! disebabkan aku dah bayor 10hinggit, untuk naek kuda dan pilih 2 aktiviti yang nak dilakukan, so aku tinggal 1 aktiviti lagi..
hehe.. lupa plak.. aku join aktiviti ni dengan course mate aku, zila..dan last aktiviti yang kami buat semalam ialah... jeng jeng jeng!!


KAYAK!!^^ huhuh.. sangat best coz teringat time kat kem terendak.. kena dayung bot lebih dari 10km.. ni kayak ja bro.. aku pon berkayak bersama-sama zila.. sangat syok gempakgilercunwow!aku main sampai zila dah tak larat..
tapi aku nak maen lagi.. dan aku berkayak seorang diri.. dari hulu ke hilir.. lepak jap tengah tasik, rehat jap kat bawah pokok..aku pon layan la..kayak punya kayak sampai tak sedar diri tuh! last2 akak yang jage kayak tuh tunjuk isyarat:
`stop stop stop!'
aku dalam hati :` hekeleh.. tadi kate tak de time limit.. biar la aku main sampai muntah..'
aku memang tak puas hati kot.. tapi pikir2 balik, aku tak lunch lagi, pikir petang uh ade training lagi, pikir aku tak tido lagi, macam2 aku ambil kire ..

'ok fine kita clash!' *tetibe plak an..*

aku balik dengan perasaan : 'happy nya harini ^_____^'
*terima kaseh daun keladi kepada mereka yang bertungkus-lumus untuk buat fonesta nih..rugi tak join coz bukan senang nak dapat naek kuda dengan harga 5 hinggit!kuda besar punya!!

**************
bulan 3 plak kolej aku buat hari terbuka.. jemput datang semua..kalo datang, aku sediakan kapet hijau ^^ kan kak nanie.. huhuhu

10 comments:

NaniE said...

bulan 3 eh..?
mm..harap2 bukan time cuti skoll..
nak jugak menatap UPM yang imah chentai itu..hehe

imah said...

kak nanie: yeah!! buah hati pngarang jantung hati saya: UPM!!! oh yeah ^^

TiKa LEh said...

wah, bestnya..dah lama xflying fox..best tu tyme turun..heheh..kuda n kayak pnh buat skali je seumur hidup..hehhe

man yusoef said...

apesal study dulu cam tak pernah dgr fonesta je? jakunnye..haha

imah said...

kak tikaleh: janji buat kak..

imah said...

seniorita man: mende la abg man nih.. x mesra rakyat langsung ^^

Wan Ahmad Izudean said...

oh..nilah rupanya imah yang zamir cerita tu ye..
okeh selamat berkenalan...
hari tu gi jugak fonesta..tapi bawak rombongan budak matrix je..tak main ape2...cos ape kolej mane?

imah said...

wan: hohoho.. zamir tuh meman kepochi an an an ^^.. salam kenal jugak ..

rui woo tak main..
imah amek kimia industri..
kolej?? huhu.. sudah tentu SELALU PERTAMA ^^

TheShida said...

heee~ bestnye....akk xde kat sanalah dia nak bt mcm2 aktiviti best. hiiiiii!!!!

imah said...

kak shida: heheh.. untuung jadi junior =P jgn jelez...