Wednesday, March 2, 2011

adat orang berkasih?? sungguh aku tak faham --'

3RD MARCH 2011
^_____^ senyum dulu.. baiklah.. disebabkan semalam aku kena sembelit, jadi impak die senget sehingga hari ini.
ok.. meh sini aku cerita pasal semalam..*tetiba datang mood nak tulis panjang-panjang nihan an an..

semalam, aku lepak tempat biasa aku ON9.. dua orang makhluk sedang duduk sebelah menyebelah.*aku kenal mereka..* dan si perempuan sepet itu pergi ke kuliah manakala si jejaka sepet itu setia menemani..

adegan bermula setelah si perempuan sepet itu habis kuliah..


*mereka berbual menggunakan bahasa yang asing bagi aku.. mula-mula dengar si jejaka sepetbercakap dengan suara yang tinggi.. aku try gak ar nak curi-curi dengar tapi masalahnya aku xfaham ape diorang cakap.. ate, aku bukan orang yang bermata sepet. ^^

TIBA-TIBA *sila buat-buat berdebar..`duuuummmmm!'tersentak aku sebab si jejaka sepet itu menghentakkan kepalanya di meja!!

aku plak dah seram bin sejuk.. *weh! gua nak buat keje la! lu kalo nak gadoh, pegi tempat lain la bro!!'




siyes aku cakap kau! bayangkan kepala die tuh keras! perghhh! gadoh sampai macam tuh..


what is the reaction of that sepet girl imah?


ceeeh! dah namenya perempuan, kau react se-cool mane pon pecah gak kolam air mata.*aku terkecuali =P


oh! aku cakap ngan ko sesi pujuk memujuk tidak dijalankan ok! just si jejaka sepet tuh usha si perempuan sepet tengah buat keje sambil tisu di tangan yang sentiasa mengelap'cendol' asli =P
after that si jejaka sepet itu pon pergi.. aku?? lek ja sebab kelas aku lambat lagi =P


dahsyat gak an kalo gadoh pakwe makwe nih --' kalo macam nih la adat orang berkasih, aku rela suruh bapak aku kawenkan aku.. sebabnya, baru berkasih dah buat keje pelik bin luar alam.. kalo dah kawen plak kau buat ape ea agaknya??


seraaammmmm woo!! oh! maksu dan kakak aku selalu kate:




`kau tak rase lagi bercinta nih macam mane boleh la kau berlagak sekarang.'
^_^! berkawan biar seribu, bercinta biar satu..











short and simple:




aku akan buat post berkasih sayang dalam 2 or 3 enrty sempena hari ISTIMEWA.. nantikan =P

12 comments:

zaMir said...

ko jeles ke, imah??? hahaha...

imah said...

zamir: huhuhu.. sikit.. tapi tak banyak weheheh

NaniE said...

hari istimewa apekah itu imah..?

aLieF si Muncung ManiS said...

tak semua org berkaseh macam ni...hehe..imah jgn fikir org bercinta saja yg gadoh,,org dah kawin pun mcm ni gak..hehehe.. (poyo je alief ni..bajet dah ada awek je..hehe)

imah said...

kak nanie: kena tunggu entry nih habis ^^ sabo2..

imah said...

alief: hoho.. kalo kawen lain cerita la.. nih masalhnya, org itu belum tentu menjadi pasangan hidup kita.. mesti alief pernah dengar pasal orang yang bercinta dengan org lain tapi kawen dengan org lain.. an an an ^^

zdah_ida said...

ngade2 selit aku gak ek??
hahaha

Edy Zaidi said...

imah dgn sape?hehe

Nabilah Atiqah said...

apesal le si mamat sepet 2 wt cm2...bknnyer die dpt ape2 pown...dpt sakit lg ade ar...hehehe

imah said...

zdah: hoho.. mesti kena selit punya!!

imah said...

abg edy: kalo nak ngan abg edy boleh x?? wehehehe..

imah said...

nabilah: betul3!! maybe die ingat kepala die ade tengkorak yang boleh protect otak die.. sekurang2nya die tak koma ^^