Tuesday, April 5, 2011

KE HADAPAN.

6th APRIL 2011

entry kali ini ku tujukan khas buat cik baya serta wak jani ku:



ke hadapan cik baya yang jauh di pantai dalam.

aku cuba menahan diri ini dari sakit yang teramat.

tetapi tidak dapat ku tahan juga.

ia datang meragut dan merentap.

aku tak terdaya..

sakit kepala, sakitlah mata.

sakit mata, berairlah hidung.

namun yang sahih,

kau tinggalkan bersama ku selimut BEN10 buat peneman di kala ku beradu..

aduh!

ku rasa nikmat kau menjaga ku.


selimut yang tersayang.. pemberian mak bagi menggantikan dirinya ..


*tak habis lagi nih..


ke hadapan wak jani yang dicintai tazkirah mu oleh ku,

anak mu ini terasa sunyi..

sunyi sekali di sini tanpa mu.

tanpa penawar hati dari mu,

ku rasa terasing.

jadi,

marilah ke UPM barang sekejap cuma,

bagi mengisi hati ini.

tidak ku minta lebih,

bawakkan sekali santapan yang enak-enak buat anakmu,

yang kala ini bergantungan sakitnya.








short and simple:

rakan-rakan kolej sekalian,
mari kita berpadu tenaga.

yang basah, jangan ditegakkan.
yang hak, jangan dibatilkan!


12 comments:

zaMir said...

ko dah tgk video meeting mtm kmr dgn tnc pasal nak robohkan kmr tu???

imah said...

zamir: ape kau rase?

munira sajuti said...

pehh. ade plak selit selimut ben10. HAHA

NaniE said...

selimut ben 10 imah..? hehe..

IzudeanIzed said...

kalo yang akhir part 3 tu aku rasa hebat je kompleks KMR...wow!

bagi aku ar imah,before nak bina pihak atas kenalah fikir kebajikan pelajar dulu dari banyak aspek..bukan setakat pindah KE KOLEJ lain je...

cam banyak yang tak lengkap je daripada pihak atasan...!

~Nabilah~ said...

waaa......ade bakat trpndam nie....hehehe

bleh gnti a.samad said....

Frodo Baggins said...

aku ada jam tangan ben 10! haha

owh ada masalah dalam ke?

imah said...

kak munira: mesti kena selit.. mak yang bagi ^^

imah said...

kak nanie: saya ja yang ade ^^

imah said...

dean: i lik eur point bro ^^ thanks

imah said...

nabilah: ^^ ia datang tanpa bertamu.

imah said...

frodo: masalah dalam selimut yang kala terbongkar, ia menjadi barah ^^

aku berani berkias sajo ^^