Thursday, July 7, 2011

3rd day of driving lesson.

7 julai 2011

Masuk hari ni baru 6 jam sesi pembelajaran pemanduan berhemah dari kak ina. *mentor*

cerita minggu lepas pasal pemanduan yang berhemah `saaaangat’:

1) Langgar lampu merah dekat PJ. *giler aku!*

2) Hampir langgar bontot van. *kena sound dengan kak ina*

3) Tiga kali enjin mati kat traffic light. Sebab jalan macam bukit so aku fail bila nak gerak.

4) Kena sound sebab tak ingat jalan. *ye ar. Selalu aku masuk keta aku tido.*

Aku tanya adik aku:

Aku: abang, kau agak-agak an, aku lepas tak ujian JPJ nanti?

Adik: ikut pengalaman aku la an, kau fail. Yela, usik sikit je dah gelabah. Hon sikit je dah cuak.

Aku: *tunduk ke bumi*

Emak: *ketawa tak ingat dunia*


short and simple:

arini plak aku langgar tiang masa nak parking.

*jatuh saham aku - -'*

12 comments:

IkaaMasri said...

xpe imah, ko boleh..lg bnyk bnda ko laggar (bkn org) nnti msti ko lg berani, xmcm teragak2.. *kes makcik aku*

imah said...

ikamasri: huhuhu.. insya allah.. aku try ^^ nanti boleh la kite g raye naik kete an an an =P

Rafidah Farhana said...

Kah kah kah ! Erk, maaf sbb gelakkan kamu. Kelakarlah kamu.. Saya dulu 2 kali test jpj..
2 moto+2 kereta=4 kali.

Bising mak aii :D

imah said...

rafidahfarhana: hahaha.. saya mmg gini pon.. suke sangat buat lawak.. mata ke ats tangan di bahu *

Pendamba Mawar said...

hehe..langgar tiang?ada style la

NaniE said...

ala imah..biasala tu..nerves je tu..yakin boleh!

Lawsonia said...

hahahha..lawak2..xpe2..jgn langgar org imah..bahaya tu..boleh xleh dpt lesen trus..heheh

imah said...

pedambamawar: sangat stylo cara imah langgar..

imah said...

kaknanie: mesti boleh!! *kalo tak boleh kena bayar lebih =(*

imah said...

kaktikaleh: hahaha.. xmau langgar orang..

TheShida said...

akak pnye cikgu garang gile...tapi bisik dlm hati "aku bagus" insyaAllah baguslah...chaiyok!

imah said...

kakshida: inya allah akan try be a gentalman punya org nanti ^^